Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  16/01/2017
Data da última atualização:  22/02/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FIDALGO, E.; PRADO, R. B.; TURETTA, A. P. D.; SCHULER, A. E.; MARTINS, A. L. da S.; MACARIO, C. G. do N.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; MONTEIRO, J. M. G.; DIEDERICHSEN, A.; GUIMARÃES, J. L. B.; CLEMENTE, E. de P.; OLIVEIRA, A. P. de; MOURA, M. F.; LIMA, R. A. de.
Afiliação:  ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; ANA PAULA DIAS TURETTA, CNPS; AZENETH EUFRAUSINO SCHULER, CNPS; ALBA LEONOR DA SILVA MARTINS, CNPS; CARLA GEOVANA DO NASCIMENTO MACARIO, CNPTIA; BERNADETE DA CONCEICAO C G PEDREIRA, CNPS; JOYCE MARIA GUIMARAES MONTEIRO, CNPS; ANITA DIEDERICHSEN; JOÃO LUIS BITTENCOURT GUIMARÃES, AQUAFLORA; ELIANE DE PAULA CLEMENTE ALMEIDA, CNPS; ALINE PACOBAHYBA DE OLIVEIRA, CNPS; MARIA FERNANDA MOURA, CNPTIA; RICARDO ARCANJO DE LIMA, CNPS.
Título:  Knowledge and information to support payment for water environmental services in Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: LATIN AMERICAN ECOSYSTEM SERVICES PARTNERSHIP CONFERENCE, 1., 2016, Cali. Healthy ecosystems for resilient societies: book of abstracts. Wageningen: Ecosystem Services Partnership, 2016.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Acompanhamento; Áreas prioritárias; Indicadores; Manual; Suporte à decisão.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153330/1/2016-136.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS19501 - 1UPCRA - DD2016.00055
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/06/2023
Data da última atualização:  26/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  ARAÚJO, C. de A.; PINTO, M. de S.; OLIVEIRA, G. F. de; RODRIGUES, J. M. da C. da S.; CUNHA, D. de S.; COSTA, C. de J. P.; MELO, D. A. de S.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.
Afiliação:  CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; MARCELO DE SIQUEIRA PINTO, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; GETÚLIO FIGUEIREDO DE OLIVEIRA, UNIVASF; JESSICA MARIA DA CONCEIÇÃO DA SILVA RODRIGUES, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia, Itapetinga, BA; DIEGO DE SOUSA CUNHA, Universidade Federal do Tocantins, Araguaiana; CLAUDENILDE DE JESUS PINHEIRO COSTA, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; DANIEL ANDERSON DE SOUZA MELO, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, Garanhuns, PE; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FLEMING SENA CAMPOS, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, MA; GLAYCIANE COSTA GOIS, UNIVASF.
Título:  Nutritional properties and in vitro gas production in cactus pear (Opuntia stricta) and cassava (Manihot esculenta) shoot silages.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  African Journal of Range & Forage Science, Mar. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.2989/10220119.2023.2175036
Idioma:  Inglês
Notas:  On line.
Conteúdo:  This study evaluated the effects of different inclusion levels of cactus pear (Opuntia stricta) (at 0%, 15%, 30% or 45% on fresh matter basis) ensiled with shoots of cassava (Manihot esculenta)on the mineral nutrients, carbohydrates fractionation, nitrogen compounds and in vitro gas production, using a completely randomised design consisting of four treatments and five replicates per treatment, totalling 20 experimental units. There were significant increases (p <0.05) in the concentrations of Mg, B, Fe, total carbohydrates and fraction A+B1 (non-fibre carbohydrates)with increased cactus pear inclusion, whereas nitrogen and fractions B2 (available fibre) and C (insoluble protein, indigestible in rumen and intestine) significantly decreased (p < 0.05) with the inclusion. The inclusion of cactus pear significantly (p <0.05) reduced crude protein content and the fractions A (non-protein nitrogen) and B3 (insoluble protein with a slow degradation rate in the rumen)in the silages. Fraction B1+B2 (rapidly degraded true protein + insoluble protein with an intermediate degradation rate in the rumen) significantly increased (p < 0.05) with increasing levels of cactus pear inclusion. Gas production parameters showed a quadratic effect for Ca, Mn, observed gas volume, estimated gas volume by the bicompartmental model, rate of degradation of fibre carbohydrates, and rate of degradation of non-fibre carbohydrates (p < 0.05). The use of cactus pear increased the content of soluble sugars ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conservação de forragem; DegradabilidadE; Nutrientes minerais.
Thesagro:  Carboidrato; Fracionamento; Manihot Esculenta; Nitrogênio; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus NAL:  Carbohydrates; Cassava; Forage; Forage legumes; Opuntia stricta.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154599/1/Nutritional-properties-and-in-vitro-gas-production-in-cactus-pear-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60472 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional